Hjemmelavet granola/ristet Müsli
med olivenolie og sødet med æbler.
Opskrift:
3 dl havregryn
1 dl boghvede
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
2 dl mandler og/ eller hasselnødder
2 æbler revet (2-3 dl)
20 g ingefær, revet
1 dl olivenolie
1 tsk salt
2 tsk kardemomme eller kanel
Bland alt godt sammen og rist i ovnen i 40 minutter (ved 180 grader) i alt, rør rundt hver 10. min måske mere ofte i slutningen.
Lad det køle helt af, før du putter det i et glas med låg.
Jeg smagte og købte olivenolien fra bonamini for nylig, og jeg kan virkelig godt lide den, så jeg prøver at finde forskellige måder at bruge den på.
Granola
Homemade granola with oliveoil and sweetened with apples.
Recipe:
3 dl of oats
1 dl buckwheat
1 dl sunflower seeds
1 dl sesame seed
2 dl almonds and/ or hazelnuts
2 apples grated (2-3 dl)
20 gr ginger, grated.
1 dl olive oil
1 tsp salt
2 tsp cardemomme or cinnamon.
Mix all well together and roast in the owen for 40 min (at 180 C) in total stir every 10 min maybe more often at the end.
Let it cool completely before putting it into a jar or glass with lid.
I tasted and bought the oliveoil from#bonaminiresently and i really like it, so i am trying to find different ways to use it.
Efterårssuppe 🎃
Lækker, nærende og varmende suppe, så let at lave og med gode proteiner
Til to
1/2 hokkaido ca. 350 gr
1 dl røde linser
1 fed hvidløg
evt ½ løg i tern
1 spsk gurkemeje
20 gr frisk ingefær eller 2 tsk tørret ingefær
Sort peber
1 tsk nigellafrø
1 tsk kommenfrø
2 spsk olivenolie
1/2 l vand
Salt & peber
Hvis du kan lide det krydret, kan du tilføje lidt frisk rød chili
Hvis du vil have suppen mere cremet og med ekstra kalorier kan du tilføje kokosmælk
Til topping
1 sød kartoffel i tern
1 tsk kommen
1 tsk gurkemeje
2 spsk olivenolie
Salt og peber.
Tilsæt olie til en pande, ved medium varme,
Tilsæt linser, krydderier, hvidløg og ingefær
Steg det i et par minutter,
Tilsæt derefter hokkaido (og chili), steg igen i 3-4 min, rør rundt.
Tilsæt ca. 1/2 liter vand,
Lad det hele koge i ca. 20 minutter, indtil hokkaido er mør (hvis du sætter en kniv i og den slipper let er den mør)
Mens suppen simrer, så lav kartoffeltern.
Tilsæt alt til en bakke, bag det i 25 minutter ved 200 C
Når hokkaidoen er mør,
Tag det af varmen, lad det køle lidt af,
Blend derefter til det er glat,
Hvis du vil tilføje kokosmælk, tilsæt det, og varm det op.
Server med sød kartoffelcroutoner
Automn soup 🎃
Good, nourishing and warming soup, so easy to make and with good proteins
For two
1/2 hokkaido app 350 gr
1 dl red lentils
1 clove garlic
Opp. ½ onion i dices
1 tbsp of turmeric
20 gr of fresh ginger or 2 tsp dried ginger
Black pepper
1 tsp nigella seeds
1 tsp cummin seeds
2 tbsp Olive Oil
1/2 l water
Salt & pepper
If you like it spicy you can add some fresh red chili
If like the to be more smooth and with extra calories add coconutmilk
For topping
1 sweet potato in cubes
1 tsp of cummin
1 tsp turmeric
2 tbsp Olive Oil
Salt and pepper.
Add Oil to a pan, at medium heat, add lentils, spices, garlic and ginger
Let fry for a few minutes, then add the hokkaido (and chili), again let fry for 3-4 min, stir.
Add app 1/2 liter of water, let everything boil for app 15 min until hokkaido is tender.
While soup is simmering then make potato cubes.
Add everything to a tray, bake it for 15 min at 200 C
When the hokkaido is tender
Take it of the heat, let it cool a little then blend until smooth, if you want coconut milk in, then add, and heat.
Serve with sweet potato croutons
#hokkaido#soup#vegan#vegetarian#autoumn#ginger#arthrisisfriendly
#glutenfree#easyrecipes#newenergy#plantpower